Nieuws

Nieuwsartikelen over het Orthopedisch centrum.

Huisartsen nemen weer plaats in de schoolbanken

Afgelopen maandag mochten enthousiaste huisartsen uit de omgeving #Apeldoorn weer in de schoolbanken plaatsnemen. @KarindeKroon en @EricRaven (Orthopedische chirurgen Gelre ziekenhuizen) hebben de huisartsen bijgespijkerd over het injecteren van de knie en schouder. Zowel de soorten injecties als de plek waar de knie of schouder het beste geïnjecteerd kan worden, werden deze avond behandeld.
#leerzameavond #nooitteoudomteleren #gelreziekenhuizen #apeldoorn

Op naar de tiende Gelre Fietstocht

Door orthopedisch chirurg Pieter Bullens (gespecialiseerd in o.a. traumachirurgie en voet- en enkelchirurgie)

“Een gezonde leefstijl moet je als arts niet alleen voorschrijven, maar ook voor leven. Daarom doen mijn collega’s en ik altijd enthousiast mee aan de Gelre Fietstocht. Zaterdag 7 september organiseerde Gelre ziekenhuizen alweer voor het negende jaar op rij de Gelre Fietstocht. Dit keer stapte ik op de mountainbike samen met mijn collega’s Ferry Steenstra, Eric Raven, Marco Bruens, Edwin Maalderink, Marc Logtenberg en Rob Franken. Een uitdagende tocht van tachtig kilometer over een uniek stukje Veluwe en ook nog eens voor het goede doel. Dit bijzondere en sportieve evenement trok 1261 deelnemers uit de regio en ver daarbuiten. De sfeer was zoals altijd top. Ondanks dat het weer niet altijd mee zat, zag je iedereen genieten, van de jongste deelnemer van nog geen tien jaar oud tot de oudste van 97 jaar! Samen hebben we 7.633 euro bij elkaar gefietst voor UNICEF.

Het mooie van Gelre Fietstocht is dat het elke fietser iets te bieden heeft. Van gezinstoertochten tot pittige parcours voor mountainbikers. Welke afstand je ook kiest, ze voeren allemaal deels over een uniek stukje Veluwe dat de Landmacht speciaal openstelt voor deelnemers aan de tocht. Het uitgestrekte schietterrein De Harskamp is normaal gesproken verboden gebied, maar die dag mogen we er dwars overheen fietsen. Over heide en zandverstuivingen, langs bossen en struiken vol kreupelhout waar herten en everzwijnen zich schuilhouden. Echt een belevenis. Onderweg kwamen we tot ons grote plezier verrassend veel (oud) patiënten tegen. Sommigen ontspannen met hun gezin op een gewone fiets, anderen op de racefiets of mountainbike. 

Fietsen is tot hoge leeftijd een ideale manier van gezond bewegen. Je traint je spieren zonder ze zwaar te belasten. Zeker voor mensen met gewrichtsproblemen is het een goed alternatief voor hardlopen. Twee tot drie keer per week een uurtje fietsen, houdt je fit en gezond. Beginners raad ik altijd aan om een fietsmaatje te zoeken. Dat is niet alleen gezellig, maar ook een goede stok achter de deur. Wat ook helpt is jezelf doelen te stellen. Meedoen aan de Gelre Fietstocht bijvoorbeeld. Volgend jaar is deze tocht gepland op zaterdag 5 september 2020. Het belooft een feestelijke jubilieumtocht te worden. Extra reden om ‘m alvast in de agenda te zetten. Graag tot volgend jaar!”

Eric Raven traint zorgprofessionals in vernieuwende ingreep: plaatsen 'Freedom polsprothese'

Orthopedisch chirurg Eric Raven laat de Freedom polsprothese zien

Onze orthopedisch chirurg Eric Raven gaf samen met Henk Coert, plastisch chirurg in UMC Utrecht, een kennis- en vaardigheidstraining over het plaatsen van de ‘Freedom polsprothese’. 12 zorgprofessionals uit het hele land volgden deze training, genaamd ‘The Freedom Wrist in practice’, in het UMC in Groningen.

Eric: “Dit is een weinig voorkomende ingreep, dus het delen van kennis vind ik belangrijk en bovendien erg leuk.” Tijdens de training konden de cursisten ook direct oefenen met het plaatsten van de prothese. 

Als één van de eersten in Nederland, heeft Eric een Freedom polsprothese geplaatst. Van de 160 aangebrachte polsprotheses in Nederland in 2018, heeft Eric er meerdere geplaatst. Eric houdt van innovatie. In zijn werk als orthopedisch chirurg past hij graag de nieuwste technieken toe.

Meer weten over Eric Raven zijn werk en hoe hij daarin innovatie toepast? Bekijk het op zijn profielpagina » 


Orthopedisch Centrum Apeldoorn viert 1e lustrum

Hoera! Ons Orthopedisch Centrum Apeldoorn bestaat 5 jaar. En dat mag gevierd worden. Dat hebben onze orthopedische collega’s in stijl gedaan: samen met patiënten en natuurlijk met bijpassende lustrumgebakjes.

Bij zo’n mooie mijlpaal blikken we uiteraard ook terug. Want waar begon het allemaal?
In het hoofd van afdelingshoofd Kim Buisman en orthopeed Eric Raven ontstond in 2012 het idee van een orthopedisch centrum. De wens was een ruim, modern en tegelijkertijd huiselijk centrum. Een centrum direct naast de poli Orthopedie, zodat de lijnen letterlijk en figuurlijk kort zouden zijn. Ook privékamers en huiselijke sfeer stonden hoog in het vaandel, vanuit de gedachte: als een patiënt zich op zijn gemak voelt, kan dat bijdragen aan het herstel. Wat hier ook aan moest bijdragen, was de “eigen binnentuin”, waarin patiënten samen met de fysiotherapeut oefeningen zouden kunnen doen.

Gedachten werden woorden, woorden werden daden. Met de oprichting van het Orthopedisch Centrum in Apeldoorn als resultaat in december 2012. Wat begon met een tekening van Kim en Eric, is in die vijf jaar uitgegroeid tot een professioneel, op volle toeren draaiend orthopedisch centrum. En als bekroning van de ambities en het harde werken van de afdeling: de opening van Gelre Sport in mei 2017. Op naar de volgende mijlpaal!

lustrumgebak orthopedisch centrum apeldoorn     kim buisman en eric raven


Onze collega Orthopedische chirurg E.E.J. Raven is gepromoveerd !

Op 13 juni jongstleden is E.E.J. Raven gepromoveerd op het onderwerp Osteoarthritis en Reumatoïde Arthritis van de hand in de Agnietenkapel te Amsterdam.

Om 12:00 uur begon E.E.J. Raven onder begeleiding van zijn paranimfen Dr. P. Bullens en R. Jansen met de succesvolle verdediging van zijn proefschrift met de titel ‘Osteoarthritis and Rheumatoid Arthritis of the Carpus’. Het betrof een korte samenvatting van zijn werk gevolgd door een officiële verdediging tegenover een panel van zeer gewaardeerde professoren en hoogleraren.

Na zijn succesvolle verdediging en de toekenning van de Doctors titel werd  hij door de promotor prof. Dr. C.N. van Dijk toegesproken en kreeg hij van de co-promotor Dr. Ir l. Blankevoort de doctorsbul uitgereikt. Aansluitend aan de promotie volgde er een receptie waar de genodigden de promovendus konden feliciteren. In de avond was het feest ter afsluiting van deze mooie dag. Wij feliciteren onze collega Dr. E.E.J.  Raven van harte met het behalen van zijn titel en zijn dan ook ontzettend trots op hem!
promotie 1  promotie 2  promotie 3

 


 

Gelre Sport

Apeldoorn is een echte sportstad met veel enthousiaste hobby sporters en een groeiend aantal sub topsporters. Aan de rand van de stad staat het prachtige complex van de FSG Academy, een campus met de meest moderne sportfaciliteiten voor al deze sporters. Naast sport faciliteiten, onderdak en onderwijs biedt het FSG ook gezondheidszorg onder de naam FSG Health. Een belangrijk onderdeel van FSG Health is Gelre Sport; een polikliniek waar de orthopeden van Gelre ziekenhuizen spreekuur houden. Andere disciplines die verbonden zijn aan FSG health zijn; fysiotherapeuten, sportartsen en een diëtiste. We zijn er trots op dat we deel uitmaken van deze dynamische omgeving. Prachtig, zo’n concentratie van gespecialiseerde kennis op 1 plek. Maandag acht mei is het zover, dan start Gelre Sport.

Snelpoli voor sporters

Naast de vertrouwde polikliniek in Gelre Apeldoorn (Orthopedisch Centrum Apeldoorn) houden we dagelijks spreekuur op FSG campus.  We bieden daar de service van een snelpoli, via huisarts direct toegang bij sportletsels. Er volgt binnen 1 week onderzoek en een behandelplan en eventueel snel een (operatieve) behandeling.
Op deze nieuwe locatie zien we vooral veel jonge sporters van de academy, maar ook andere mensen uit Apeldoorn en omgeving zijn welkom. Door de aansprekende locatie en het mooie gebouw ligt de drempel lager. De lijnen zijn ook een stuk korter. De fysiotherapeut of sportarts kan bij ons aankloppen voor advies. In goed overleg met de huisarts kunnen zij eventueel direct doorverwijzen. Dat is fijn en scheelt kostbare tijd. Sporters, zeker topsporters, willen zo snel mogelijk weer door trainen. Dat begrijpen wij heel goed.

Ziekenhuis als achterwacht

Onze vakgroep heeft vergaande specialisaties; ook op het gebied van sportletsel.  We beschikken over de nieuwste technieken voor veel voorkomende sportblessures; denk aan letsel van kruisbanden en enkelbanden. Op FSG Health kunnen wij deze en meer letsels diagnosticeren om dan eventueel operatief te behandelen in het Gelre ziekenhuizen. Voor sporters is het een prettig idee dat bij complicaties het ziekenhuis op elk moment van de dag beschikbaar is. Dat is een grote plus die een privé kliniek niet kan bieden. Het is mooi dat wij als orthopeden van Gelre ziekenhuizen zo dichtbij onze doelgroep kunnen opereren. Het FSG Health met Gelre Sport is voor iedereen een goede ontwikkeling en zeker voor heel sportend Apeldoorn.”

www.gelresport.nl   |  www.orthopedie-apeldoorn.nl

 


 

Symposium Orthopedie was een groot succes!

weergave symposium1

weergave symposium1

 

 

Poli Orthopedie organiseerde op 13 april 2017 een symposium over enkelinstabiliteit in het auditorium van Gelre ziekenhuizen. Het doel van ons symposium  was het verbeteren van de kennis van verschillende complexe behandelopties. Het symposium was speciaal voor experts op voetgebied. Het wetenschappelijke programma was gebaseerd op lange termijn resultaten op voetchirurgiegebied en de laatste innovaties.

Het voorwoord werd verzorgd door  dr. P. Bullens werkzaam bij het Orthopedisch Centrum Apeldoorn & Gelre sport.

Prof. Gordon MacKay verzorgde de eerste presentatie over Lateral instability and treatment with internal brace. Prof. Gordon MacKay is op dit moment werkzaam bij Kings Park Hospital in Stirling, The Space Clinic in Edinburgh and Ross Hall Hospital in Glasgow.

Na een buffet werd het symposium voortgezet door dr. Kees Verheyen werkzaam als Orthopeed bij de Isala Klinieken, gaf een leerzame en interessante presentatie over achtervoet alignement en stabiliteit.

Daarna gaf dr. Angelique Witteveen Orthopeed Sint Maartens Kliniek een mooie presentatie over chondraal leasies van de enkel. Guus Gilsing, manueel therapeut en sportfysiotherapeut,  presenteerde over de  revalidatie van enkel instabiliteit. Dr. P. Bullens sloot de avond af met zijn presentatie over Mediale band instabiliteit.

Er was nog voldoende gelegenheid voor de aanwezige deelnemers om vragen te stellen tijdens en na afloop van het symposium. Met zo’n 100 experts op het gebied van de enkel was het een mooie, goed bezochte avond die werd afgesloten met een gezellige informele borrel.

 

 

Stentor publiceert onjuiste informatie over tuchtzaak orthopedisch chirurg

5-11-2015

Dagblad de Stentor heeft op woensdag 4 november een artikel gepubliceerd over een tuchtzaak aangaande een orthopedisch chirurg uit Apeldoorn. In dit artikel wordt de indruk gewekt dat het zou gaan om een orthopedisch chirurg van Gelre Apeldoorn. Dit is onjuist. De tuchtzaak heeft betrekking op een orthopedisch chirurg die werkzaam is in een orthopedische privékliniek in Apeldoorn.

 

De Stentor heeft op 5 november dit bericht gerectificeerd. Ook op de website en in social media-uitingen van de Stentor is de informatie inmiddels aangepast.

Deze website gebruikt cookies om u de best mogelijke ervaring te geven.

Strikt noodzakelijke cookies
Deze cookies zijn strikt noodzakelijk om over de site te navigeren en gebruik te maken van de verschillende functies op de website.
Functionaliteitscookies
Deze cookies verbeteren de functionaliteit van de website door het opslaan van uw voorkeuren.
Prestatiecookies
Deze cookies helpen om de prestaties van de website te verbeteren, waardoor u een betere gebruikerservaring krijgt.
Online surfgedrag/reclamecookies
Deze cookies worden enkel ingezet voor het kunnen afspelen van YouTubevideo's via onze website. Er worden dus geen gegevens verzameld voor reclamedoeleinden.

Meer weten